Johdatus kielitieteeseen - Jamera.net
Pääsykoekirjat /

Johdatus kielitieteeseenISBN9789526320113
KirjasarjaPääsykoekirjat
KustantajaSanoma Pro / WSOY
TekijätOjutkangas Krista, Larjavaara Meri, Miestamo Matti, Ylikoski Jussi

Mitä kieliä maailmassa puhutaan ja miten niitä voidaan luonnehtia ja luokitella? Millaisia merkityksiä kielillä ilmaistaan ja millaisia keinoja kielet tähän käyttävät? Miksi kielet ovat toisaalta samanlaisia ja toisaalta erilaisia, ja kuinka erilaisia ne voivat olla? Mikä on maailman kielissä tavallista, harvinaista, mahdollista? Miten ja miksi kieli vaihtelee ja muuttuu? Mitä kieli on? Mitä kielentutkimus on?

Johdatus kielitieteeseen käsittelee mm. näitä kysymyksiä esitellessään kielen olemusta ja tutkimusta kielitypologisesta, maailmanlaajuisesti kieliä vertailevasta näkökulmasta. Kieltä ja kieliä tarkastellaan kirjassa merkityslähtöisesti, ja siinä edetään merkityksiä erottelevista elementeistä eritasoisiin merkityksiä ilmaiseviin yksiköihin: äänteistä sanoihin, lauseisiin ja teksteihin. Lopuksi pohditaan keskeisiä kielen ja merkityksen olemusta koskevia kysymyksiä yleisemmin. Kirjasta saa myös yleiskuvan maailman kielistä ja kielitilanteesta.

Pääsykoekirjana keväällä 2019 mm. seuraavissa:

Suomen kieli ja suomalais-ugrilainen kielentutkimus, Turun yliopiston humanistinen tdk.
Pohjoismaiset kielet, Turun yliopiston humanistinen tdk.
Italia, Turun yliopiston humanistinen tdk.
Ranska, Turun yliopiston humanistinen tdk.
Saksa, Turun yliopiston humanistinen tdk.
Espanja, Turun yliopiston humanistinen tdk.
Englanti, Turun yliopiston humanistinen tdk.
Espanja, Helsingin yliopiston humanistinen tdk.
Saksan kieli, kulttuuri ja kääntäminen, Tampereen yliopiston informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta9789526320113

Uusi

Tilattavissa

Sininen
43,30 €

Tällä hetkellä ei tilattavissa

Vihreä
33,60 €

Myynnissä vain myymälöissä, varastotilanne vaihtelee päivittäin

Jamera on asiantunteva oppikirjakauppa. Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden tehdä ekologisia valintoja ja edullisia ostoksia kierrättämällä oppikirjoja. Valikoimaamme kuuluvat sekä uudet että käytetyt oppikirjat lukioon, ammatillisiin opintoihin ja kielten opiskeluun.

Myymme myös uudet oppikirjat aina reiluun opiskelijahintaan. Lisäksi meiltä saa ruotsinkielisiä lukiokirjoja, lukion digioppikirjoja, opiskelutarvikkeita, laskimia sekä kierrätettyjä ReUse-tietokoneita. Jameralta löydät siis kaiken tarvittavan opintoihisi!

Ostamme oppikirjojen uusimpia painoksia ympäri vuoden netissä ja kaikissa myymälöissä. Kirjat kannattaa myydä heti, kun niille ei enää ole käyttöä, jotta saat niistä parhaan mahdollisen hinnan.