Oppikirjat edullisemmin - Jamera.net
Kysyttyä Jameran verkkokaupasta

Mikä Jamera on?

Jamera on lukio- ja ammattikoulukirjojen kierrätykseen erikoistunut yritys. Olemme omistautuneet palvelemaan lukiolaisia ja ammattikoululaisia myymällä heille heidän tarvitsemiaan oppikirjoja. Meiltä löytyvät oppikirjat helposti niin uutena kuin käytettynäkin. Jamera on Suomen johtava toisen asteen oppikirjojen kierrättäjä, joka ottaa hyväkuntoiset käytetyt kirjat vastaan ja maksaa niistä käteisellä.  

Lue lisää Jameran toiminnasta verkkosivuiltamme TÄÄLTÄ.

Onko teillä myynnissä kirjoja x ja y?

Sikäli kun mainitut kirjat ovat suomenkielisiä lukion tai ammatillisten alojen oppikirjoja, kyllä on. Myymme lähes kaikkia lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa käytettäviä kirjoja. Ruotsinkielisistä lukiokirjoista valikoimassamme on uuden opetussuunnitelman mukaiset kirjat. 

Jos et löydä jotain kirjaa verkkokaupastamme, kannattaa kokeilla kirjoittaa eri hakusanoja verkkokauppamme hakukenttään. Yleensä kirja löytyy parhaiten, jos kirjoitat hakuun kirjasarjan nimen tai osan kirjan nimestä, esimerkiksi "Särmä" tai "Terve". Hakukenttään ei kannata kirjoittaa lisätietoja kuten "2. painos" tai "kurssi 3", koska hakutoiminto ei löydä kirjaa, jos sen nimi ei sisällä täsmälleen kirjoittamaasi hakusanaa.

Jos verkkokaupastamme ei kuitenkaan löydy tarvitsemaasi kirjaa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Syynä voi olla se, että kirja ei ole vielä ilmestynyt. Vanhempia kirjoja taas poistamme verkkokaupasta näkyvistä niiden käytön vähennyttyä, jotta kauppapaikka pysyisi selkeänä ja helppokäyttöisenä. Tällaisista kirjoista annamme kuitenkin Sinulle mielellämme hyvän tarjouksen, mikäli kirjaa löytyy varastostamme tai saamme hankittua sitä. Jameran varastoista löytyy tuhansia vanhempia ja harvinaisempia oppikirjoja, jotka eivät ole verkkokaupassa esillä.

Miksi verkkokaupassa näkyvän kirjan ISBN-koodin viimeinen numero on eri kuin kirjalistassa?

Kirjojen takakannessa on viivakoodi ja sen alla 13-numeroinen 978-alkuinen isbn-koodi. Isbn-koodin avulla voit varmistaa, että tilaamasi kirja on juuri se, minkä tarvitset. Niin kauan kuin kirjaan ei tehdä suuria muutoksia, pysyy isbn-koodi samana. Jos kirjaan tehdään huomattavia muutoksia, muuttuu myös koodi.

Joissain kirjoissa ja kirjalistoissa on käytössä myös vanha 951-alkuinen versio. Moniin kirjoihin on painettu sekä uusi 978-alkuinen että lyhyempi 951-alkuinen versio. Tärkeintä on, että koodien keskiosat täsmäävät. Esimerkiksi Kide 1 -kirjan käytössä olevassa painoksessa isbn-koodi voi olla joko muodossa 978-951-119830-7 tai 951-119830-0.

Jos isbn-koodien loppuosat poikkeavat toisistaan enemmän kuin viimeisen numeron osalta, kyseessä on eri painos, paitsi jos kyse on SanomaPron kustantamasta kirjasta (lisätietoa seuraavassa kohdassa).

Miksi SanomaPron kustantamissa kirjoissa kustantajana voi näkyä Tammi tai WSOY, tai kirjalla olla poikkeava ISBN-koodi?

WSOY ja Tammi ovat yhdistäneet oppikirjakustannustoimintansa SanomaPro-nimellä toimivaksi kustantamoksi. Tämän vuoksi näiden kustantajien kirjojen muuttumattomiin lisäpainoksiin on vuodesta 2012 lähtien merkitty kustantajaksi SanomaPro. Samalla kirjan tunnisteena toimiva ISBN-koodi on vaihtunut. Kirjan sisältö on kuitenkin säilynyt kustantajan ja ISBN-koodin muuttumisesta huolimatta täysin samana. Jameran verkkokaupasta voit tilata aina huoletta tarvitsemasi kirjan näistä muutoksista huolimatta. 

Mitä teen, jos en ole varma kirjasta tai painoksesta?

Jameran myyjät ja asiakaspalvelu auttavat sinua mielellään oikean kirjan valitsemisessa. Tarjoamme sinulle verkkokaupassa, lukiokeikoilla ja myymälöissämme aina kirjojen uusimpia painoksia. Jos koulussasi on kuitenkin käytössä jonkin kirjan vanhempi painos, pystymme yleensä tarjoamaan sen sinulle edulliseen hintaan. Tällaisissa tapauksissa verkkokaupassa näkyy aina kirjan painostiedot, jotta voit valita haluamasi painoksen. Jameralla on  kuittia vastaan kahden viikon palautusoikeus, joten pystyt tarvittaessa tarkistamaan kirjan sopivuuden vielä koulussa.

Miten voin palauttaa kirjan?

Kaikilla kirjoillamme on kuittia tai laskua vastaan täysi 14 päivän palautusoikeus. Palautusoikeus koskee sekä uusia että käytettyjä kirjoja. Palautuksen yhteydessä on aina esitettävä ostokuitti, verkkokaupan lasku tai lähete tai sellaisen kopio. Palautettavan kirjan on oltava samassa kunnossa jossa se oli ostettaessa.

Verkkokaupan toimitukset voit palauttaa ilmaisena asiakaspalautuksena. Ohjeet verkkokaupasta tilattujen kirjojen palauttamiseen ovat TÄÄLLÄ.

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme (ma - pe klo 11-17.30 puh. 050-3382520 tai asiakaspalvelu@jamera.net).

Mitä ovat käytettyjen kirjojen kuntoluokat?

Jameran verkkokaupassa oppikirjoja on myynnissä kolmessa luokassa: täysin uutena, sinisen kuntoluokan käytettyinä kirjoina sekä edullisin-kuntoluokan käytettyinä kirjoina. Kaikki käytetyt kirjat ovat hyväkuntoisia ja sisällöltään samoja kuin vastaavat uudet kirjat.

Myymälöillä tarjoamme myös kaikkein edullisimpia, vihreään kuntoluokkaan luokiteltuja kirjoja.

Lisätietoa kuntoluokistamme löydät TÄÄLTÄ.

Mitkä ovat maksutavat ja toimitustavat Jameran verkkokaupassa?

Voit tilata kirjat Jameran verkkokaupasta ja saada kirjat kätevästi kotiisi, lähipostiisi tai sinua lähimpään Matkahuollon noutopisteeseen. Tilauksen voit maksaa verkkopankissa, Paytrail-maksuna, laskulla tai postiennakolla. Tarkemmat tiedot maksu- ja toimitustavoistamme löydät TÄÄLTÄ.

Voinko seurata verkkokauppatilaukseni toimituksen etenemistä?

Pakettina toimitettavista tilauksista saat sähköpostiisi toimitusvahvistuksen ja paketin seurantatunnuksen, kun olemme antaneet tilauksesi kuljetusliikkeen matkaan.

Rekisteröityneenä käyttäjänä voit seurata tilauksesi toimituksen etenemistä. "Tilaustiedot" -kohdasta voit seurata tilauksesi käsittelyä. "Vahvistettu" tarkoittaa, että tilaus on vastaanotettu Jameralla, "odottaa" tarkoittaa, että tilausta on alettu kerätä, "pakattu", että tilauksen kirjat on kerätty ja "lähetetty", että tilaus on lähdössä tai lähtenyt Jameralta kuljetusliikkeen matkaan. Jos et löydä tilauksesi tietoja "Tilaustiedot"-kohdasta, etkä ole saanut tilausvahvistusta sähköpostiisi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Jos arvelemme, että tilauksessasi on virhe tai jonkin tuotteen toimitus näyttää kestävän odotettua kauemmin, pyrimme ottamaan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian joko soittamalla, sähköpostiviestillä tai tekstiviestillä. Tilaukseesi liittyvissä asioissa voit ottaa myös yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Miksi en saanut tilausvahvistusta sähköpostiini tehtyäni tilauksen verkkokauppaan?

Jos teet tilauksen verkkokaupassamme, saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tilausvahvistuksen. Jos et jostain syystä saa tilausvahvistusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Yleisin syy tähän on se, että olet maksanut tilauksesi verkkopankissa, mutta et ole palannut takaisin Jameran verkkokauppaan pankin sivuilta maksun jälkeen. Tällöin tieto maksutapahtuman onnistumisesta ei välity automaattisesti Jameralle, mikä voi viivyttää tilauksesi käsittelyä. Jos näin käy, ota välittömästi yhteyttä Jameraan varmistaaksesi tilauksen nopean käsittelyn!

Joissain tapauksissa sähköpostiohjelmat saattavat tulkita tilausvahvistuksen roskapostiksi, jolloin sitä voi etsiä roskapostin seasta. Kannattaa myös varmistaa, että yhteystietosi ovat meillä oikein ja että sähköpostisi saapuneet-kansio ei ole päässyt täyttymään. Jos et saa tilausvahvistusta sähköpostiisi muutaman tunnin kuluessa tilauksen tekemisestä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme!

Kuinka voin myydä kirjani Jameralle verkkokaupan välityksellä?

Voit myydä kirjasi Jameralle sekä myymälöillämme että lähettämällä ne Matkahuollon välityksellä. Lähettämällä myyminen on helppoa, eikä kirjojen lähettäminen maksa sinulle mitään kun toimit ohjeidemme mukaan. Lisätietoa kirjojen myymisestä Jameralle löydät TÄÄLTÄ.