Oppikirjat edullisemmin - Jamera.net
Pääsykoekirjat /

Nenä ja muut pietarilaisnovellitISBN9789527190180
KirjasarjaPääsykoekirjat
KustantajaMuu/usea kustantaja
TekijätNikolai Gogol

Gogolin viisi pietarilaiskertomusta ovat hänen tuotantonsa ydinosa Kuolleiden sielujen ja Reviisori-näytelmän ohella. Mukana ovat kolme kuuluisaa tarinaa kolmesta pienestä ihmisestä: Kovaljovista jolta katoaa nenä, Bamatkinista jolta riistetään takki, ja Popritinista joka menettää järkensä, sekä kaksi pitempää, Nevski prospekt ja Muotokuva, jotka myös kertovat vaikuttavista ihmiskohtaloista mutta samalla laajemmin tuosta Pukinin sanoin upeasta ja köyhästä kaupungista.

Kirjassa on myös viime vuosina Suomessakin tunnetuksi tulleen kirjailija Mihail Ikinin essee Elävistä nenistä ja kuolleista sieluista, jossa hän kuvaa eläytyvästi Gogolin ankaraa kirjailijankohtaloa ja paljastaa, mitä tämän teokset kertovat Venäjän maasta ja kansasta.

Nikolai Gogol (1809-1852) oli venäläisen kirjallisuuden suuria satiirikkoja. Hän syntyi Ukrainassa, vaikutti Pietarissa ja kuoli Moskovassa. Gogolinkin aikana Venäjällä oli käynnissä kamppailu, jossa länsimieliset uudistajat ja kansallismieliset konservatiivit kamppailivat keskenään.

Pääsykoekirjana keväällä 2018 mm. seuraavissa:

Venäjän kielen, kulttuurin ja kääntämisen tutkinto-ohjelma, Tampereen yliopiston viestintätieteiden tdk.

Hinnat voimassa verkkokaupassamme


Uusi

Tilattavissa

Sininen
20,20 €

Tällä hetkellä ei tilattavissa

Vihreä
16,10 €

Myynnissä vain myymälöissä, varastotilanne vaihtelee päivittäin