Oppikirjat edullisemmin - Jamera.net
Pääsykoekirjat /

Saamelaiset: historia, yhteiskunta, taideISBN9789525343519
KirjasarjaPääsykoekirjat
KustantajaMuu/usea kustantaja
TekijätLehtola, Veli-Pekka

Saamelaisten itsehallinnollinen asema kaikissa Pohjoismaissa on parempi kuin aiemmin, vaikka arkipäivän tasolla tilanne voi olla monin tavoin ristiriitainen. Saamelaisen taiteen eri lajit ovat kansainvälisestikin tunnettuja. Nykysaamelaisuus on myönteinen, jopa kilpailtu asia. Saamelaisen kulttuurin professori Veli-Pekka Lehtola on päivittänyt vuonna 1997 julkaisemansa teoksen vastaamaan saamelaisyhteiskunnan ja taiteiden nopeaa muutosta.

Saamelaisen kulttuurin professori Veli-Pekka Lehtola on päivittänyt vuonna 1997 julkaisemansa teoksen vastaamaan saamelaisyhteiskunnan ja taiteiden nopeaa muutosta. Katsauksen 2000-luvun tilanteeseen hän on kirjoittanut yhdessä yliopistolehtori Anni-Siiri Länsmanin ja toimittaja Jorma Lehtolan kanssa.

Saamelaiset historia, yhteiskunta, taide piirtää kuvan Pohjoismaiden ja Venäjän saamelaisten historiasta ja nykytilanteesta vähemmistönä ja alkuperäiskansana. Lehtola kuvaa havainnollisesti saamelaistaiteen vaiheet kalliopiirroksista ja suullisesta perinteestä kirjallisiin muotoihin ja nykytaiteisiin. Runsas kuvitus korostaa nykysaamelaisen kulttuurin moninaisuutta.


Pääsykoekirjana keväällä 2017 mm. seuraavissa:

Saamelainen kulttuuri, Oulun yliopiston humanistinen tdk

Hinnat voimassa verkkokaupassamme


Uusi

Tilattavissa

Sininen
36,90 €

Tällä hetkellä ei tilattavissa

Vihreä
29,50 €

Myynnissä vain myymälöissä, varastotilanne vaihtelee päivittäin