Oppikirjat edullisemmin - Jamera.net
Pääsykoekirjat /

Bios 4: Ihmisen biologia (vanha ops)ISBN9789526308876
KirjasarjaBios
KustantajaSanoma Pro / WSOY
TekijätPäivi Happonen, Mervi Holopainen,

Tämä kirja on vuonna 2005 uudistuneen opetussuunnitelman mukainen eli soveltuu lukion ennen vuotta 2016 aloittaneelle. Uuden opetussuunnitelman mukaisissa opinnoissa käytetään LOPS 2016 -merkinnällä merkittyjä kirjoja.

Bios 4 Ihminen on uudistettu laajan käyttäjäkokemuksen ja asiantuntijapalautteen perusteella entistäkin ajantasaisemmaksi ja kiinnostavammaksi kokonaisuudeksi. Kirjan neljä jaksoa muodostavat kattavan kokonaisuuden ihmisen evoluutiosta, anatomiasta, fysiologiasta ja koko elämänkaaresta.

Kirjan ensimmäinen jakso, Ihminen on nuori laji, käsittelee ihmiselle tunnusomaisia piirteitä sekä ihmisen evoluution vaiheita.

Kirjan toinen jakso, Ihmisyksilö on toimiva kokonaisuus, tarkastelee ihmistä anatomisena ja fysiologisena kokonaisuutena. Jaksossa esitellään, miten ihmiselimistö toimii ja ylläpitää sisäistä tasapainoaan, ja mitä häiriötilanteissa tapahtuu.

Kolmas jakso, Ihminen sopeutuu erilaisiin ympäristöihin, käsittelee evoluution aikana kehittyneitä sopeutumismekanismeja, aisteja sekä elimistömme immunologista puolustusta.

Neljäs jakso, Ihmisyksilön elämänkaari, perehdyttää lukijan ihmisen yksilönkehitykseen, koko elämänkaareen sekä perimän ja ympäristön merkitykseen elämänkaaren aikana.

Kirjan muuttumattomiin lisäpainoksiin painetaan vuodesta 2012 lähtien ISBN-koodi 9789526308876. Koodin muuttuminen johtuu kustantajan vaihtumisesta SanomaPro:ksi. Aiemmin kirjaa on painettu ISBN-koodilla 9789510374580. Kirjan sisältö on kuitenkin täysin sama kustantajan ja ISBN-koodin vaihtumisesta huolimatta.

Yksi yliopiston ilmoittamista vaihtoehtoisista pääsykoekirjoista keväällä 2018 seuraavissa:

Ravitsemustiede, Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tdk.

Biokemia, Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tdk.


Hinnat voimassa verkkokaupassamme


Uusi

Tilattavissa

Sininen

Tilattavissa

Vihreä
20,10 €

Myynnissä vain myymälöissä, varastotilanne vaihtelee päivittäin