Oppikirjat edullisemmin - Jamera.net
Pääsykoekirjat /

Lentävä hevonen: Välineitä runoanalyysiinISBN9789517682053
KirjasarjaPääsykoekirjat
KustantajaVastapaino
TekijätKainulainen Siru (toimittaja), Kesonen Kaisu (toimittaja), Lummaa Karoliina (toimittaja)

Lentävä hevonen on perusteos lyriikan analyysin opiskeluun ja opettamiseen. Kirjassa selvitetään, miten lukija voi analyyttisesti lähestyä runoa valitsemastaan näkökulmasta, ja tarjotaan käytännöllistä välineistöä runon erittelevään tulkintaan. Kirja on avuksi myös lukion äidinkielen opettajien työssä, ja se tarjoaa analyysivälineistöä ja pohdittavaa harrastajapiireille.

Kussakin kirjoituksessa keskitytään johonkin runon tulkinnan olennaiseen piirteeseen. Näitä ovat runon aihe, teema ja puhuja sekä vapaa ja mitallinen rytmi. Kuvakielen osalta keskitytään metaforaan, metonymiaan, symboliin ja allegoriaan. Kirjoituksissa analysoidaan suomalaista, uudempaa runoutta monipuolisesti ja havainnollisesti. Opastava ja kannustava teksti luo näkökulmia, joiden avulla lukija itse voi tarttua mitä moninaisimpiin runoihin.

Kirjoittajajoukko on monella tavalla kosketuksissa runouteen. Mukana on kriitikkoja, runoilijoita, runoudentutkijoita sekä runouden analyysin ja kirjoittamisen opettajia. Runoutta voi ja kannattaa analysoida ja tulkita useista lähtökohdista, kysellen ja pohdiskellen, nauttien ja hämmästellen.

Pääsykoekirjana keväällä 2017 mm. seuraavissa:

Kirjallisuus, Oulun yliopiston humanistinen tdk

Hinnat voimassa verkkokaupassamme


Uusi

Tilattavissa

Sininen
22,30 €

Tällä hetkellä ei tilattavissa

Vihreä
17,90 €

Myynnissä vain myymälöissä, varastotilanne vaihtelee päivittäin