Oppikirjat edullisemmin - Jamera.net
Svenska gymnasieböcker /

Ma7 Kort: Matematisk analys (GLP 2016)ISBN9789515245151
KirjasarjaMa Kort
KustantajaSchildts & Söderströms
TekijätÖsterberg Leif

Den här svenska läroboken följer den nya gymnasieläroplanen (GLP 2016).

Den sjunde kursen i kort matematik, Ma7 Kort Matematisk analys, ger eleven kunskaper i att förstå begreppet derivata och undersöka förloppet hos en polynomfunktion med hjälp av den.

I kursen lärs ut hur värden för polynomfunktioner faställs och eleven vägleds i hur tekniska hjälpmedel används vid bestämning av funktionens derivata och extremvärden. Alla kapitel börjar med en undersökande uppgift där den studerande leds in på det ämne som ska studeras och också själv finner ny kunskap. Exempeluppgifter ger information om hur du ska tillämpa den nya kunskapen. Boken innehåller både exempel och uppgifter där räknare behövs och sådana som ska räknas utan räknare.

Uppgifterna är indelade i två serier. Serie I innehåller basuppgifter som följer exemplen. Serie II innehåller basuppgifter och mer krävande uppgifter. I boken finns också en repetitionsdel. Boken innehåller följande kapitel: 1. Repetition av polynomfunktioner, 2. Derivatan av en polynomfunktion, 3. Förloppet för en funktion, 4. Tilläggsmaterial, 5. Repetition: matematisk analys.

Hinnat voimassa verkkokaupassamme


Uusi

Tilattavissa

Sininen
18,70 €

Tällä hetkellä ei tilattavissa

Vihreä
14,90 €

Myynnissä vain myymälöissä, varastotilanne vaihtelee päivittäin