Oppikirjat edullisemmin - Jamera.net
Poistotuotteet /

RajanaapuriISBN9789517969055
KirjasarjaPääsykoekirjat
KustantajaAtena
TekijätLipasti Roope

On kesä ja on hanke, on rantasauna, vaikka vielä ei ole rantaa ja saunankin paikalla kohoaa sähköpylväs. Syytä on kuitenkin nähdä kauemmaksi: siihen iltaan kun astelee kiviaidan viertä saunalle ja pulahtaa lampeensa uimaan. Niin, minkä kiviaidan?

Rajanaapuri on kertomus kahdesta miehestä, naapurista joka tekee ja kertojasta joka ei tee. Kertojalla on asiat hyvin ja järjestyksessä: hän katselee valmistalonsa ikkunoista, miten naapuri ryhtyy tuumasta toiseen. Kertoja seuraa kiikareillaan naapurin kuutta lasta ja ihanaa vaimoa, jota ei tietenkään pitäisi katsella.

Rantasaunan kohotessa maailmaa tulee laitettua mallilleen. Naapuri pohtii miehen ja naisen eroja, lapsia, keski-ikäistymistä, opiskeluja ja suhdetta työhön. Hänen ajatuksensa ovat vallattomia, ja ne saavat myös jäärämäisen valmistalomiehen yrittämään parhaansa - ja sitten vähän liikaakin.

Hillittömän hauskassa ja elämää humaanisti tarkastelevassa Rajanaapurissa naapuruksia yhdistää kuitenkin yksi asia: pelko. Toinen heistä pelkää kuolemaa, toinen elämää. Kumpaa sinä pelkäät?

Pääsykoekirjana keväällä 2014 mm. seuraavissa:

Suomen kieli ja kulttuuri, Helsingin yliopiston humanistinen tdk.

Hinnat voimassa verkkokaupassamme


Uusi

Tilattavissa

Sininen
6,20 €

Tällä hetkellä ei tilattavissa

Vihreä
4,90 €

Myynnissä vain myymälöissä, varastotilanne vaihtelee päivittäin