Oppikirjat edullisemmin - Jamera.net
Poistotuotteet /
Tuote ei ole tilattavissa.

Takaisin

(poistunut valikoimasta)Maailman ympäristöhistoriaISBN9789517682282
KirjasarjaPääsykoekirjat
KustantajaVastapaino
Tekijät Hughes J. Donald

Ihmislaji on osa luontoa, ja se on jatkuvassa vuorovaikutuksessa ekosysteemien kanssa. Nämä systeemit muuttuvat ajan kuluessa ja nimenomaan ihminen on usein näiden muutosten aiheuttaja. Muutokset ovat aina monimutkaisia ja osan niistä ekosysteemi kestää mutta osalla on niin rajuja seurauksia, että ekosysteemi muuttuu tai tuhoutuu kokonaan. Juuri näitä ihmiskunnan historian kannalta keskeisiä muutoksia Hughes jäljittää. Hänen mielestään historiantutkimuksen on otettava vihdoinkin vakavasti se, että ihminen on osa ekologisia järjestelmiä. Hän pitää myös kulttuurin ja luonnon vastakkainasettelua keinotekoisena.

Teoksessa pohditaan sekä ympäristökeskeisen ajattelun ja toiminnan suhdetta että ympäristönsuojelun syntyhistoriaa. Kirja etenee kronologisessa järjestyksessä ihmiskunnan historian alusta aina nykypäivään saakka ja antaa kokonaisvaltaisen käsityksen ihmisen ja ympäristön suhteesta. Teoksen näkökulma keskittyy ekosysteemien muutokseen kaikkialla maailmassa tiettyinä historiallisina aikakausina, jolloin ihmisen toiminnalla katsotaan olleen erityisen merkittävä vaikutus ympäristöön.

Teoksen pääluvut on jaoteltu historiallisten aikakausien mukaan, ja jokainen luku sisältää kolme tapausesimerkkiä, joiden avulla tarkastellaan jokaisen aikakauden tärkeimpiä muutoksia ja vaikutuksia ympäristöön. 1900-lukua käsittelevässä luvussa keskeiselle sijalle nousee teknologian ja väkiluvun kasvun suuri vaikutus ympäristöön. Luvussa pohditaan myös ihmiskunnan reaktioita näihin tapahtumiin. Maailman ympäristöhistoria nostaakin esille myös kysymyksen ihmiskunnan moraalisesta vastuusta luontoa kohtaan sekä sen, kuinka teknologian ja luonnon välillä voitaisiin saavuttaa kestävä tasapaino.


J. Donald Hughes (s. 1932) on pitkän linjan yhdysvaltalainen ympäristöhistorioitsija, joka on tunnettu eloisasta ja lukijaystävällisestä tyylistään. Tällä kertaa hän kertoo lavean tarinan antiikista nykypäivään, miten monesti ihmisen itsensä aiheuttamat luonnonmullistukset ovat vaikuttaneet merkittävästi yhteiskuntien toimintaan ja ihmisten keskinäiseen kanssakäymiseen.

Hinnat voimassa verkkokaupassamme

9789517682282

Jamera on asiantunteva oppikirjakauppa. Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden tehdä ekologisia valintoja ja edullisia ostoksia kierrättämällä oppikirjoja. Valikoimaamme kuuluvat sekä uudet että käytetyt oppikirjat lukioon, ammatillisiin opintoihin ja kielten opiskeluun.

Myymme myös uudet oppikirjat aina reiluun opiskelijahintaan. Lisäksi meiltä saa ruotsinkielisiä lukiokirjoja, lukion digioppikirjoja, opiskelutarvikkeita, laskimia sekä kierrätettyjä ReUse-tietokoneita. Jameralta löydät siis kaiken tarvittavan opintoihisi!

Ostamme oppikirjojen uusimpia painoksia ympäri vuoden netissä ja kaikissa myymälöissä. Kirjat kannattaa myydä heti, kun niille ei enää ole käyttöä, jotta saat niistä parhaan mahdollisen hinnan.